Tema uppväxtskildringar - titlar

- Musil, Den unge Törless förvillelser

- Hassen Khemiri, Montecore - en unik tiger

- Moberg, Din stund på jorden

- Eklund, Det är 1988 och har precis börjat snöa

Jepp, så är det.

/ Charlotta Ivanovna

angående medlemskorten

Bacchi Brigad har kontaktat en av landets främsta designers, ett ungt stjärnskott bosatt i Stockholm. Han ser ut att ha en mycket lovande framtid inom sin bransch. Klubben håller tummarna för att han kommer att vilja samarbeta, samt ser det som att hans och klubbens framtid kommer att påverkas positivt i och med samarbetet.

/Effi Briest


Bok ett - tema Uppväxtsskildringar

blir Den unge Törless förvillelser Robert Musil. Varsågod och läs klubbmedlemmar!

Romanen är vald av Effi Briest.


Första inspirationsträffen

Dagordning:

1. Namnförslag
2. Utformande av medlemskort
3. Skapande av blogg
4. Tryckande av t-shirtar
5. Bestämmande av tema samt titel
6. Utformande av riktlinjer
7. Festkommité
8. Övriga frågor

Mötet öppnas. De fyra börjar med att hoppa direkt till punkt nummer sex, vilken är Utformande av riktlinjer:
 
6.1. Tema väljes och därefter får var och en av klubbmedlemmarna välja en titel som skall behandlas så länge temat fortlöper.
6.2. En titel behandlas under två veckor.
6.3 . Möte hålls där hon som valt titeln står för lokal, samt vin (helst rött, men sommartid går även rosé bra som alternativ. Minsta mängd är en trelitersdunk). Eventuella tilltugg tar den sugna med sig.  Middagsbjudningar förbjuds på allmän begäran. 
6.4. Hon som valt titeln förebereder även diskussionsfrågor och leder mötet angående den aktuella titeln.
6.5. Sekreterare utses vid varje möte. Denna ansvarar för att protokoll förs in på bloggen. 
6.6. Alias är ett måste. Klubbmedlemmarna bestämmer sig för att ta en litterär gestalts namn. Dunja Raskolnikova, Effi Briest, Charlotta Ivanova och Mnemosyne.
6.7. Om någon vill ansöka om medlemskap måste detta ske skriftligen och klubben kommer att ta ett beslut efter en sluten omröstning, förslagsvis via lappsystem.
6.8. Romanser mellan klubbmedlemmarna är strängeligen förbjudna.

Medlemmarna går vidare till punkt nummer sju Festkommitté:

7.1. ["jag ska också börja bada isvak och dricka renblod. Folk gör såna sjuka grejer. De påstår att det håller dem friska. Sen blir de överkörda av en skoter på väg hem". citat Mnemosyne.] Fester och liknande verksamheter beslutas gemensamt. Fullast vinner.

Föregående punkt var lätt avklarad och medlemmarna går raskt vidare till nummer ett Namnförslag [Två glas rött fulvin och Charlotta Ivanova ser ut som Björn Borg]:

1.1. Efter viss diskussion kommer medlemmarna fram till att allitteration är att föredra. Förslag ett blir Bacchi Brigad och medlemmarna antar namnet. Bokklubben är född.

Punkt tre Skapande av blogg:

3.1. Mailadress skapas.
3.2. Ska vi ha blogg.se eller blogspot.com? Medlemmarna kommer fram till att blogg.se är lämpligare då det är tämligen enkelt att lägga upp bild på klubbloggan på blogg.se. ["Nej nu blev det värre", Effi Briest efter att ha vikt sugröret för att undvika att det flyter upp].

Punkt fem Bestämmande av tema och titel:

5.1. Tema väljes av Effi Briest [Dunja Raskolnikova: "får man ha till exempel vampyrer som tema?" Mnemosyne, med något skrämt i blicken, "kan vi inte bara enas om att kalla dem rumäner, som ett kodord?"], temat blir En bok jag tänka mig att läsa under en ensamresa i Sibiren (samt återberätta för infödingarna). Klubbmedlemmarna enas om att temat känns som ett senare projekt, när de fått mer kött på benen. Efter omröstning (handuppräckning) beslutar de sig för en omdragning. Tema blir Uppväxtskildringar.

Punkt åtta Övriga frågor:

8.1. Klubben bestämmer att Charlotta Ivanova kontaktar Studiefrämjandet och tigger pengar.

Några punkter på dagordningen har hoppats över, men de skjuts upp till senare möten, detta var ändå bara en inspirationsträff. T-shirtar kommer att tryckas omgående och medlemskorten kommer att designas och tryckas.

Mötet avslutas då tre av fyra har intagit en lätt trött position (tänk 15-årig moppekille på svensklektion).

Vid pennan, Effi Briest.





Bacchi Brigad

Välkommen till bokklubben Bacchi Brigad!